lauantai 28. heinäkuuta 2018

Kesäinen Tampere mun silmin

Kesäterkut täältä Tampereen Tampellasta, Finlaysonin ja Tammerkosken kupeesta! 

Hui miten nopeasti on aika mennyt. Kokonainen vuosi Muotsikassa tuli ja meni, ja yhtäkkiä onkin jo melkein elokuu ja kaksi kuukautta hurahtanut Tampereella hädin tuskin edes käymättä Lahdessa. 
Tampereelle muutto kesäksi työharjoitteluun oli kyllä paras asia pitkään aikaan, ja aika täällä on antanut todella paljon. Kesän suunnitelmat olivat loppukevääseen asti auki, ja jotenkin tuntui että jotain on keksittävä. Koko vuosi meni aikamoisessa tunnemyllerryksessä ja isoja asioita käsitellessä, ja ajattelin että pieni maisemanvaihdos ei tekisi huonoa. Ajattelin että opintoja edistääkseni olisi hyvä idea suorittaa työharjoittelu kesällä, ja lopulta kaikki meni niin hienosti, että pääsin työharjoitteluun suomalaiselle vaatemerkille, jota olen käyttänyt ja seurannut jo monta vuotta, eli Mukavalle.  Harjoittelupaikka olisi auennut myös Lontoosta, mutta monistakin syistä sen järjestäminen olisi ollut omassa tilanteessani hankalaa. Sopivan majoituksen etsiminen Suomesta käsin tällaiselle "homesairaalle" olisi ollut riski, kun terveyden on jo kerran Englannin hometaloissa menettänyt. 
Eikä mennyt sopivan majoituksen järjestäminen Tampereellakaan ihan ykkösellä putkeen, mutta lopulta onneksi kaikki järjestyi parhain päin. Ensimmäinen majoitus oli homepommi ja aiheutti järkyttävät infektiot hetkessä, ja toisessa odotti muuttopäivänä kalustamattomat tilat ja edellisen asukkaan järkyttävät sotkut. Pieni deja vu Bristolin ajoilta, tällä kertaa en onneksi jäänyt hometaloon vuodeksi... :D Eipä olisi näistäkään haasteista selvitty ilman niitä kullan arvoisia ihmisiä, jotka ojensivat auttavan käden hankalassa tilanteessa. <3

Muutamia visiittejä lukuunottamatta, Tampere ei ollut kovinkaan tuttu paikka minulle ennestään, mutta kuluneen kesän aikana olen ihan rakastunut tähän kaupunkiin. 
Ensinnäkin parempaa ja ystävällisempää työilmapiiriä ja lämpimämpää vastaanottoa kaupunkiin en olisi voinut edes toivoa. Olen päässyt työskentelemään kotimaisen, eettisen ja vastuullisen muodin parissa, mikä on oikeastaan juuri se aihe joka minua vaatesuunnittelussa ja vaatetusalassa kiehtoo ja inspiroi. Olen saanut tutustua täällä moniin uusiin, ystävällisiin ja inspiroiviin ystäviin, ja viettää ihan huikeita hetkiä niin työn kuin vapaa-ajankin saralla. ME asettaa omat haasteensa työelämässä, mutta on ollut mahtavaa huomata, että se ei kuitenkaan välttämättä ole sen esteenä. Armollisuus itseä kohtaan ja ratkaisukeskeisyys edellä, melkein kaikki voi olla mahdollista, vaikka haasteita tulisikin matkan varrella. 
Vuosi Muotsikassa ja kesä Mukavalla ovat herättänyt taas haaveet ikiomasta vaatemerkistä, mutta kaikki aikanaan. Arki täällä on pääasiassa rullannut Mukavan tarjoamien työtehtävien ja omien kuvitustoimeksiantojen parissa, ja tietenkin koittaen saada kaikki irti tästä inspiroivasta kaupungista. Tampere on mun mielestä paikka, minne ehdottomasti tulla eettisille ja ekologisille vaateostoksille. Kaikki ihania kotimaisia brändejä myyvät putiikit ovat nimittäin toisiaan lähellä, ja niitä on paljon. Myös hyviä kirpputoreja löytyy useita. Musta on ollut myös kiva huomata miten pienet muotoilun tekijät tekevät täällä yhteistyötä ja auttavat toisiaan. Heti ensimmäisten viikkojen aikana ystävystyin naapuriputiikin työntekijän kanssa, ja ajatuksia suomalaisesta muotoilusta, muotoilun opiskelusta ja tulevaisuuden urasuunnitelmista on vaihdettu viinilasien äärellä.

Tampere kesällä tarjoaa niin loputtomasti inspiraatiota ja elämyksiä, että tää kesä olisi vaatinut kaksikymmentä ihan omaa postaustaan, mutta koitan tiivistää muutamat parhaat palat tähän yhteen. Mun kesä-Tampereen TOP lista:


Saunalauttailu Laukontorilta. Vietettiin reilun 10 hengen porukalla aivan huikea päivä Saunalauttalla grillaten, saunoean, uiden, paljuillen ja höpötellen. Aika meni niin nopeasti, että siellä olisi viihtynyt helposti vaikka koko vuorokauden upeita järvimaisemia ihaillen ja hyvästä seurasta nauttien. 

Suppailu Pyynikillä. Voisiko olla parempaa tapaa viettää kuumaa kesäpäivää, kuin hyppiä sup -laudalta virkistävään järveen uimaan ja lötkötellä laudan päällä vedestä, auringosta ja ystävistä nauttien, ilta-auringon aikaan siirtyen kallioille ihailemaan auringonlaskua. 

Epämääräinen haahuilu ja asukuvailu Finlaysonin, Vapriikin ja Tallipihan alueella. Finlaysonin alue on todella inspiroiva ja kuvauksellinen paikka maamaalauksineen, ja Vapriikin museoihin pitää ehdottomasti vielä tutustua joskus ihan ajan kanssa. Tallipihalla  on ihania putiikkeja, mutta niiden lisäksi siellä järjestettin tämän kesän aikana myös muun muassa Vintage market ja Juhannusjuhlat.

Hiedanrannan seinämaalaukset ja underground festivaalit olivat näkemisen arvoiset, vaikkei ruokatarjonta oikein uponnutkaan seurueemme vannoutuneeseen lihansyöjään... :D

Hieman sateisesta säästä huolimatta Valtterifestivaalit ja SMG:n keikka Pakkahuoneella tarjosivat huippuhauskan kaupunkijuhannuksen ja hyvät juhlat aamun tunneille saakka. 

Peli-illan jälkeinen eksyminen Pispalaan juuri sopivasti auringonlaskun aikaan oli ehkä inspiroivin eksyminen pitkään aikaan, vaikka lopputuloksena olikin kymmenien tuhansien askeleiden aiheuttamat kipeät jalat. Maisemat siellä tosin on niin satumaisen idylliset järvimaisemineen, auringonlaskuineen ja puutaloineen, että kokemus oli kaikkien askeleiden ja särkyjen arvoinen. 

Aamu-uinti ja iltauinti Rauhaniemessä. Loistavat puitteet uimiseen, upeat maisemat ja häkellyttävän kaunis auringonlasku.  

Pyynikin näköalatornin kuuluisat munkit. NAM!!

Kirppikset ja vintage -löydöt. Kirpputori Tarinassa ja Radiokirppiksellä tuli tehtyä ihan mahtavia kirppislöytöjä. Molemmat sijaitsevat Laukontorilla. Meidän työhuoneen vieressä oleva Vintage Garden taas pursuaa upeita vintage -aarteita, ja jos juhlamekolle olisi tarvetta, suuntaisin ehdottomasti ensimmäisenä sinne. Viime viikonloppuna Finlaysonilla järjestettiin ihan uniikki ja ainutlaatuinen second hand tapahtuma nimeltä Kipinä preloved, jonne osallistuin myös myyjänä. Upeasti järjestetty tapahtuma, jossa pääsi vaivatta ja pienellä kynnyksellä eroon itselle ylimääräisiksi jääneistä vaateaarteista, ja löysin toki tilallekin pari ihanaa Nanson mekkoa. :) 


 












Ei kommentteja :

Lähetä kommentti